Spont och KC-pelare

Historien om Stabilera


 

Stabilera startade sin verksamhet tidig sommar 2022 men erfarenheten hos delägarna sträcker sig närmare 20 år tillbaka i tiden.


Nicklas Sivenmark började sin karriär inom grundläggning 2005 då som spontmaskinoperatör av den då lite udda utrustningen Movax. Några år senare startade Nicklas sin egen verksamhet utan några större ambitioner men några år senare hade verksamheten vuxit och 10–12 personer hade sysselsättning. Bolaget utförde spontning, stålrörspålning och träpålning åt både stora och små byggbolag runt om i hela Sverige, intresset för metoden var stort och den udda utrustningen blev mer och mer respekterad pga. sin flexibilitet och effektivitet. Slutligen blev Nicklas Sivenmarks bolag uppköpt av ett bolag som önskade ha metoden i sin verksamhet vilket resulterade i att Nicklas Sivenmark åtog sig att bli anställd för att föra sin erfarenhet vidare och integrera ihop verksamheten med det nya bolaget. Integrationen gick bra och Nicklas kände att det nya bolaget kunde gå vidare utan honom.


Thomas Johansson startade jobba inom markstabilisering i slutet av 90-talet, då som operatör av rigg för KC-pelare. Thomas utförde projekt runt om i Sverige men även Storbritannien, USA och Polen. Då metoden har sitt säte i Norden så reste Thomas även till Australien för att ge konsultation.
Efter att ha jobbat som operatör fram tills 2010 minus ett avbräck för studier så fortsatte karriären inom grundläggning fast på tjänstemannasidan, först som arbetsledare/platschef och senare som arbetschef. Thomas har under senare åren haft ansvar för väldigt många stora som små KC-pelare och masstabiliseringsprojekt runt om i hela Norden.

Efter att ha jobbat närmare 20 år som anställd så kände Thomas att han ville stå på egna ben och
tidigt 2022 sade han upp sig från sin anställning med en förhoppning att bedriva en egen verksamhet.


Marcus Jervne, Daniel Arvidsson och Alexander Karlsson har jobbat som maskinoperatörer inom grundläggning 8-10år runt om i hela Sverige. Alla tre har skapat sig ett bra rykte inom grundläggningsbranschen genom att alltid ställa upp till det yttersta.

Ungefär vid samma tidpunkt så avslutade Thomas, Marcus, Daniel och Alexander sina anställningar för att kunna erbjuda grundläggningsbranschen sina tjänster i egna bolag.

Nicklas som trodde att tillvaron skulle bli lite lugnare efter avslutad anställning såg nu i stället att lång erfarenhet och mycket kompetens skulle spridas ut i olika bolag.


Idén uppkom som slutligen blev Stabilera.

 

Målet är att skapa ett bolag inom grundläggning med hög moral, stor erfarenhet, stor flexibilitet och ett stort säkerhetstänk men även en arbetsplats och anställning som förknippas med kamratskap, trygghet, ansvar och lojalitet.

Kunder skall kunna vända sig till Stabilera och känna sig trygga och veta att personalen gör sitt yttersta att tillgodose behovet, samtidigt skall personalen som utför jobbet känna att de gör en skillnad och att vägen dit är rolig, utvecklande och uppskattad.